Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
naleśniki budyniowe z dodatkiem kakao, z pomarańczowym farszem i musem - pyszności!!!
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 49
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 719
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 59
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 73
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 49
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 719
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 59
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 73
Składniki
Naleśniki: jajko, mleko, słodzik i budyń mieszamy. Nakładamy chochelką na mocno rozgrzaną patelnie - smażymy z dwóch stron.
Farsz: ser biały, jajko i słodzik wrzucamy do garnka, gotujemy cały czas mieszając, do momentu aż masa stanie się gładka. Dodajemy budyń - masa gęstnieje.
Mus: zaprawę wlewamy do garnka, podgrzewamy. Dodajemy 2 łyżeczki skrobi i cały czas mieszamy - do momentu aż mus nabierze konsystencji "budyniu"
Gotowe naleśniki smarujemy farszem serowym, zawijamy i przecinamy w połowie. Układamy na talerzu i polewamy musem. Posypałam kokosem, ale na dukanie polecam np skórkę z cytryny :)