Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
naleśniki budyniowe z dodatkiem kakao, z pomarańczowym farszem i musem - pyszności!!!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9513
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1094
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4425
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 163
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20780
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9513
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1094
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4425
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 163
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20780
Składniki
Naleśniki: jajko, mleko, słodzik i budyń mieszamy. Nakładamy chochelką na mocno rozgrzaną patelnie - smażymy z dwóch stron.
Farsz: ser biały, jajko i słodzik wrzucamy do garnka, gotujemy cały czas mieszając, do momentu aż masa stanie się gładka. Dodajemy budyń - masa gęstnieje.
Mus: zaprawę wlewamy do garnka, podgrzewamy. Dodajemy 2 łyżeczki skrobi i cały czas mieszamy - do momentu aż mus nabierze konsystencji "budyniu"
Gotowe naleśniki smarujemy farszem serowym, zawijamy i przecinamy w połowie. Układamy na talerzu i polewamy musem. Posypałam kokosem, ale na dukanie polecam np skórkę z cytryny :)