Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
naleśniki budyniowe z dodatkiem kakao, z pomarańczowym farszem i musem - pyszności!!!
Naleśniki:
jajko, mleko, słodzik i budyń mieszamy. Nakładamy chochelką na mocno rozgrzaną patelnie - smażymy z dwóch stron.
Farsz:
ser biały, jajko i słodzik wrzucamy do garnka, gotujemy cały czas mieszając, do momentu aż masa stanie się gładka. Dodajemy budyń - masa gęstnieje.
Mus:
zaprawę wlewamy do garnka, podgrzewamy. Dodajemy 2 łyżeczki skrobi i cały czas mieszamy - do momentu aż mus nabierze konsystencji "budyniu"
Gotowe naleśniki smarujemy farszem serowym, zawijamy i przecinamy w połowie. Układamy na talerzu i polewamy musem. Posypałam kokosem, ale na dukanie polecam np skórkę z cytryny :)
Pycha!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A poza tym, to dobry sposób na wykorzystanie naleśni...
Odsłon: 618
Ostatnio bardzo często nachodzi mnie ochota na naleśniki - najlepiej na słodk...
Odsłon: 3507
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych...
Odsłon: 1497
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 427
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1569
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 4394
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych...
Odsłon: 1497
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 427
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1569
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 4394
Składniki
Naleśniki: jajko, mleko, słodzik i budyń mieszamy. Nakładamy chochelką na mocno rozgrzaną patelnie - smażymy z dwóch stron.
Farsz: ser biały, jajko i słodzik wrzucamy do garnka, gotujemy cały czas mieszając, do momentu aż masa stanie się gładka. Dodajemy budyń - masa gęstnieje.
Mus: zaprawę wlewamy do garnka, podgrzewamy. Dodajemy 2 łyżeczki skrobi i cały czas mieszamy - do momentu aż mus nabierze konsystencji "budyniu"
Gotowe naleśniki smarujemy farszem serowym, zawijamy i przecinamy w połowie. Układamy na talerzu i polewamy musem. Posypałam kokosem, ale na dukanie polecam np skórkę z cytryny :)
Przepisy Śniadania
Śniadania
Klasyczny omlet francuski
Śniadania
Jajka w wiosennym sosie
Śniadania
Bułeczki z masełkiem czosnkowo - ziołowym
Śniadania
Bułki z guacamole
Klasyczny omlet francuski
Po raz pierwszy spróbowałam takiego omletu, jest to omlet na słodko z pomidor...
Odsłon: 153
Jajka w wiosennym sosie
Na dzisiejsze śniadanie przygotowałam smakowite jajka w wiosennym sosie. Taki...
Odsłon: 604