Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pożywne śniadanie? Naleśniki! :) A te proteinowe mogą być także świetnym wyborem na posiłek potreningowy. Dodatkowo kakao spożyte w ciągu 30 minut po skończonym treningu przyspieszy naszą regenerację. Naleśniki są puszyste i delikatne, a z masłem orzechowym smakują wybornie! Jeść tylko na zdrowie! Smacznego :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1615
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1064
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1615
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1064
Składniki
Do miksera dodajemy oba rodzaje mleka, olej kokosowy, jajka oraz jogurt i miksujemy wszystkie składniki na jednolitą masę. Następnie dodajemy suche składniki - mąkę, kakao, sodę oraz sól i ponownie miksujemy. Na koniec dodajemy odżywkę białkową i mieszamy energicznie łyżką. W wersji bezglutenowej, zamiast mąki dodajemy płatki owsiane, które wcześniej zalewamy wrzątkiem (odrobinę ponad linię płatków) i odstawiamy do wchłonięcia płynu. Jeśli chcemy, aby nasze naleśniki były bardziej słodkie, możemy dodać do nich płynny miód lub cukier trzcinowy. Dla mnie słodycz z mleka sojowego oraz odżywki białkowej była wystarczająca. Życzę smacznego! :)