Do góry

Śniadania Przepis na:

Czekoladowe naleśniki proteinowe

Czekoladowe naleśniki proteinowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 943 Ocena: 24795

Dodano:

Odsłon: 5536

Pomysł na pożywne śniadanie? Naleśniki! :) A te proteinowe mogą być także świetnym wyborem na posiłek potreningowy. Dodatkowo kakao spożyte w ciągu 30 minut po skończonym treningu przyspieszy naszą regenerację. Naleśniki są puszyste i delikatne, a z masłem orzechowym smakują wybornie! Jeść tylko na zdrowie! Smacznego :)

Składniki

  • W WERSJI GLUTENOWEJ - 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej
  • W WERSJI BEZGLUTENOWEJ - 1,5 szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka mleka bez laktozy
  • 0,5 szklanki czekoladowego mleka sojowego
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 3 jajka
  • 1 łyżka ciemnego kakao
  • 2 miarki czekoladowej odżywki białkowej
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • szczypta soli
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miksera dodajemy oba rodzaje mleka, olej kokosowy, jajka oraz jogurt i miksujemy wszystkie składniki na jednolitą masę. Następnie dodajemy suche składniki - mąkę, kakao, sodę oraz sól i ponownie miksujemy. Na koniec dodajemy odżywkę białkową i mieszamy energicznie łyżką.

    W wersji bezglutenowej, zamiast mąki dodajemy płatki owsiane, które wcześniej zalewamy wrzątkiem (odrobinę ponad linię płatków) i odstawiamy do wchłonięcia płynu.

    Jeśli chcemy, aby nasze naleśniki były bardziej słodkie, możemy dodać do nich płynny miód lub cukier trzcinowy. Dla mnie słodycz z mleka sojowego oraz odżywki białkowej była wystarczająca.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń