Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ostatnim czasie w mojej kuchni do łask powróciła kasza jaglana. Ponownie w postaci jaglanego budyniu, z dodatkiem mrożonych malin i kokosowej wkładki z chia. Czekoladowo jaglany budyń z chia to idealny deser do słoiczka na wynos do pracy, na uczelnię.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 190
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 28
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17416
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 190
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 28
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17416
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości, wg zaleceń na opakowaniu. Czekoladę łamiemy na kostki i umieszczamy w kielichu blendera. Ugotowaną, bardzo ciepłą kaszę przekładamy do blendera, dodajemy początkowo pół szklanki ciepłej/ gorącej wody i miksujemy do momentu otrzymania aksamitnej konsystencji budyniu. Dodanie gorących dodatku należy dostosować do posiadane urządzenia. W niektórych kielichach blendera nie jest wskazane miksowanie gorących składników. Nasiona chia dodajemy do jogurtu i mleka, dokładnie mieszamy i odstawiamy do napęcznienia. Do słoiczków przekładamy warstwami budyń jaglany, maliny, kokosowe chia.