Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ostatnim czasie w mojej kuchni do łask powróciła kasza jaglana. Ponownie w postaci jaglanego budyniu, z dodatkiem mrożonych malin i kokosowej wkładki z chia. Czekoladowo jaglany budyń z chia to idealny deser do słoiczka na wynos do pracy, na uczelnię.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 221
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9464
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1003
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 221
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9464
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1003
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości, wg zaleceń na opakowaniu. Czekoladę łamiemy na kostki i umieszczamy w kielichu blendera. Ugotowaną, bardzo ciepłą kaszę przekładamy do blendera, dodajemy początkowo pół szklanki ciepłej/ gorącej wody i miksujemy do momentu otrzymania aksamitnej konsystencji budyniu. Dodanie gorących dodatku należy dostosować do posiadane urządzenia. W niektórych kielichach blendera nie jest wskazane miksowanie gorących składników. Nasiona chia dodajemy do jogurtu i mleka, dokładnie mieszamy i odstawiamy do napęcznienia. Do słoiczków przekładamy warstwami budyń jaglany, maliny, kokosowe chia.