Do góry

Śniadania Przepis na:

Czekoladowo jaglany budyń z chia

Czekoladowo jaglany budyń z chia

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 1446

Dodano:

Odsłon: 612

W ostatnim czasie w mojej kuchni do łask powróciła kasza jaglana. Ponownie w postaci jaglanego budyniu, z dodatkiem mrożonych malin i kokosowej wkładki z chia. Czekoladowo jaglany budyń z chia to idealny deser do słoiczka na wynos do pracy, na uczelnię.

Składniki

  • kasza jaglana ugotowana 100 g
  • czekolada 86% kakao 100 g
  • gorąca woda
  • Maliny
  • jogurt kokosowy 200 g
  • nasiona chia
  • mleko roślinne 1/3 szklanki
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Czekoladowo jaglany budyń z chia

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości, wg zaleceń na opakowaniu. Czekoladę łamiemy na kostki i umieszczamy w kielichu blendera. Ugotowaną, bardzo ciepłą kaszę przekładamy do blendera, dodajemy początkowo pół szklanki ciepłej/ gorącej wody i miksujemy do momentu otrzymania aksamitnej konsystencji budyniu. Dodanie gorących dodatku należy dostosować do posiadane urządzenia. W niektórych kielichach blendera nie jest wskazane miksowanie gorących składników.
    Nasiona chia dodajemy do jogurtu i mleka, dokładnie mieszamy i odstawiamy do napęcznienia.
    Do słoiczków przekładamy warstwami budyń jaglany, maliny, kokosowe chia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń