Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięsko na święta i nie tylko. Karkówka marynowana w czosnku, papryce wędzonej i przyprawach, upieczona w piekarniku jest rewelacyjna. Pysznie smakuje na zimno z pieczywem jako wędlina lub na ciepło z sosem do obiadu.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 65
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 491
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 65
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 491
Składniki
Goździki, ziele angielskie i pieprz ubić w moździerzu. Do miski wlać olej, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, paprykę wędzoną, przyprawę do karkówki, pokruszone liście laurowe i ubity w moździerzu pieprz z przyprawami, wymieszać.
Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, dokładnie obtoczyć w marynacie. Szczelnie przykryć i odłożyć do lodówki na całą noc.
Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć folią spożywczą lub przykrywką i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 2 godziny w temp 180 stopni.