Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięsko na święta i nie tylko. Karkówka marynowana w czosnku, papryce wędzonej i przyprawach, upieczona w piekarniku jest rewelacyjna. Pysznie smakuje na zimno z pieczywem jako wędlina lub na ciepło z sosem do obiadu.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 85
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 155
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 133
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 104
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1181
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 85
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 155
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 133
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 104
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1181
Składniki
Goździki, ziele angielskie i pieprz ubić w moździerzu. Do miski wlać olej, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, paprykę wędzoną, przyprawę do karkówki, pokruszone liście laurowe i ubity w moździerzu pieprz z przyprawami, wymieszać.
Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, dokładnie obtoczyć w marynacie. Szczelnie przykryć i odłożyć do lodówki na całą noc.
Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć folią spożywczą lub przykrywką i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 2 godziny w temp 180 stopni.