Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięsko na święta i nie tylko. Karkówka marynowana w czosnku, papryce wędzonej i przyprawach, upieczona w piekarniku jest rewelacyjna. Pysznie smakuje na zimno z pieczywem jako wędlina lub na ciepło z sosem do obiadu.
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 39
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 113
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 453
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32633
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 84
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 116
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 39
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 113
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 453
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32633
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 84
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 116
Składniki
Goździki, ziele angielskie i pieprz ubić w moździerzu. Do miski wlać olej, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, paprykę wędzoną, przyprawę do karkówki, pokruszone liście laurowe i ubity w moździerzu pieprz z przyprawami, wymieszać.
Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, dokładnie obtoczyć w marynacie. Szczelnie przykryć i odłożyć do lodówki na całą noc.
Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć folią spożywczą lub przykrywką i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 2 godziny w temp 180 stopni.