Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne chlebki. Super jako dodatek. My z mężem jemy je same;) Przepis banalny;) Polecam...
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6372
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1980
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6372
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1980
 
         
         
                Składniki
W misce wymieszać wszystkie składniki na ciasto. Ma być gładkie i elastyczne. Uformować kulę i włożyć ciasto do miski wysmarowanej oliwą. Zostawić do wyrośnięcia. Ma podwoić objętość. Ząbki czosnku położyć na kawałkach folii aluminiowej,odciąć wierzchołki, skropić lekko oliwą, luźno zawinąć tworząc sakiewki i wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni na 40 minut. Upieczone ząbki wyłuskać, wymieszać.
Gdy ciasto urośnie, podzielić na pół i upiec dwa duże chlebki. Ciasta rozwałkować na prostokąty lub jak wolicie. Przełożyć placki z papierem na blachy, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na 25 min. Na całej powierzchni ciasta zrobić palcami wgłębienia, polać sosem czosnkowym . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez ok. 20 min... Smacznego