Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i pyszna przekąska, lub śniadanie. Kulki w połączeniu z lekko kwaskowym pyłkiem truskawkowym dają mega efekt smakowy. Daktyle są źródłem energii podczas intensywnego wysiłku i uzupełnią niedobór potasu w organizmie, zapobiegną miażdżycy, łagodzą objawy menopauzy i pomogą z zaparciami. Bakalie poprawiają pracę mózgu i kondycję skóry.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
10-13 kulek PEŁNYCH ZDROWIA. Daktyle przekroić na pół, zalać gorącą wodą z odrobiną aromatu migdałowego. Orzechy lekko zmiksować, dodać osączone daktyle, płatki owsiane, migdały, skórkę pomarańczową i pestki słonecznika. Wszystko razem zmiksować do zwartej konsystencji, można dolać odrobinę wody z daktyli.
Z masy formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Truskawki krótko zmielić w młynku do kawy. W powstałym pyle truskawkowym obtoczyć kulki.