Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś kolejny deser z cyklu: light. Tym razem z zastosowaniem grysiku- lekkostrawnego, a jednocześnie sycącego. Dla starszych i młodszych :) Może na taką wersję grysiku przekonają się Wasze maluchy? proponuje zastąpienie zwykłego cukru, cukrem trzcinowym.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 957
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 535
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 957
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 535
Składniki
Kaszę mannę wsypać na patelnię i przyrumienić. Płatki migdałowe również przyrumienić z jedną łyżką masła. W garnku zagotować 1 l wody również z jedną łyżką masła i cukrem, mieszając wlewać wrzący płyn do patelni z manną. Wsypać połowę płatków migdałowych, dodać parę kropli aromatu i gotować na bardzo wolnym ogniu aż kasza wchłonie płyn i zgęstnieje. Następnie przestudzić i wlewać do filiżanek wypłukanych zimną wodą. Zimny deser wyjąć i po ostudzeniu obsypać resztą płatków migdałowych.