Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś kolejny deser z cyklu: light. Tym razem z zastosowaniem grysiku- lekkostrawnego, a jednocześnie sycącego. Dla starszych i młodszych :) Może na taką wersję grysiku przekonają się Wasze maluchy? proponuje zastąpienie zwykłego cukru, cukrem trzcinowym.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9917
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8889
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6311
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9917
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8889
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6311
Składniki
Kaszę mannę wsypać na patelnię i przyrumienić. Płatki migdałowe również przyrumienić z jedną łyżką masła. W garnku zagotować 1 l wody również z jedną łyżką masła i cukrem, mieszając wlewać wrzący płyn do patelni z manną. Wsypać połowę płatków migdałowych, dodać parę kropli aromatu i gotować na bardzo wolnym ogniu aż kasza wchłonie płyn i zgęstnieje. Następnie przestudzić i wlewać do filiżanek wypłukanych zimną wodą. Zimny deser wyjąć i po ostudzeniu obsypać resztą płatków migdałowych.