Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie granoli, łącznie z pieczeniem, zajmie góra godzinę. Za to rano wystarczy dodać jogurt lub mleko i mamy wartościowe, smaczne śniadanie dla kilku osób. Serdecznie polecam.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44580
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181897
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 160
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44580
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181897
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 160
Składniki
Sok z pomarańczy wymieszać w większej miseczce z olejem, miodem i cynamonem. Do tej mikstury wsypać płatki owsiane, pestki dyni, pestki słonecznika i wszystko dokładnie wymieszać. Żurawinę wymoczyć w ciepłej, przegotowanej wodzie. Zawartość miseczki przenieść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Dołożyć odsączoną żurawinę i posiekane orzechy włoskie. Rozłożyć równo na całej blaszce. Zapiekać w 170 st. C przez 40-45 minut. Co jakieś dziesięć minut należy całość przemieszać, aby wszystko równo się piekło. Po upieczeniu jest już do spożycia. Można też przetrzymywać ją, w zamkniętym szklanym słoju, w lodówce przez kilka, góra kilkanaście dni.