Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie tradycyjnie, od kilku lat, na stole wielkanocnym.
W naszym domu często przygotowujemy domowe, smaczne wędliny. Oto jedna z prop...
Odsłon: 3574
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 757
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 135
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 757
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 135
Składniki
Zalewa: Zagotowujemy wodę ze wszystkimi dodatkami, oprócz soli peklowej, którą dodajemy dopiero po zestawieniu zalewy z palnika. Do zimnej zalewy wkładamy szynkę. Zalewa powinna przykryć całe mięso. Szynkę odstawiamy w chłodne miejsce na 3- 4 dni. Po tym czasie szynkę wyjmujemy z zalewy. Samą zalewę zagotowujemy ponownie. Szynkę kolejny raz wkładamy do zalewy, tym razem gorącej i odstawiamy do wystudzenia.
Zimną szynkę wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy szklanką zalewy, pieczemy w piekarniku, w temperaturze 200 stopni. Czas pieczenia to około 2 godziny. W czasie pieczenia obracamy szynkę i podlewamy co jakiś czas odrobiną zalewą, jeżeli jest taka potrzeba.
Smacznego.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Biała kiełbasa zapiekana z cebulę, jabłkiem i śliwkami
Śniadania
Świąteczna focaccia
Śniadania
Śniadaniowe grzanki ze szpinakiem i jajkiem sadzonym
Śniadania
Pikantna kula serowa
Biała kiełbasa zapiekana z cebulę, jabłkiem i śliwkami
Nie wyobrażam sobie świąt bez białej kiełbasy :) W takim wydaniu, pieczona z...
Odsłon: 370
Świąteczna focaccia
Włoskie pieczywo na Polskim stole i w koszyczku. U mnie to właściwie wielkano...
Odsłon: 190