Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coraz częściej robię domowe wędliny. Nie jest to wcale trudne ani pracochłonne. Jest o niebo smaczniejsza od tych sklepowych a poza tym mam pewność, że nie znajdę w niej najróżniejszych i niezdrowych dodatków.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10497
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4486
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424176
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10497
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4486
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424176
Składniki
Przyprawy dokładnie wymieszać z wodą. Do tak przygotowanej solanki włożyć na całą noc mięso pokrojone na 4-cm kawałki. Następnego dnia mięso opłukać pod bieżącą wodą i przełożyć do większej miski. Dodać przyprawy.Wymieszać. Dodać "suchą" żelatynę i wodę. Wyrabiać 10 minut by wszystkie składniki dokładnie się z sobą połączyły. Przełożyć do rękawa (nadmiar podwinąć). Uformować dość wąski "baton". Związać końce i włożyć do foremki. Piec około godziny w tem. 180 stopni. Schładzać przez noc w lodówce, by pieczeń mogła się dobrze kroić.