Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na domowe kajzerki – pyszne chrupiące bułeczki, łatwe w przygotowaniu. Smacznego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10928
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3541
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2631
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10928
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3541
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2631
Składniki
• Do letniej wody dodajemy drożdże oraz cukier, mieszamy i odstawiamy na 10 minut • Pozostałe składniki oraz zaczyn drożdżowy przekładamy do misy i wyrabiamy około 7 minut, następnie odstawiamy na 10 minut i ponownie wyrabiamy 7 minut • Ciasto przekładamy do misy wysmarowanej olejem i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
• Po tym czasie ciasto dzielimy na równe części i formujemy bułeczki, które następnie przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na 45 minut • Pieczemy w temperaturze 180 stopni (grzanie góra i dół) przez 25 minut