Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na domowe kajzerki – pyszne chrupiące bułeczki, łatwe w przygotowaniu. Smacznego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 14533
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8778
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 648
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8277
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 14533
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8778
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 648
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8277
Składniki
• Do letniej wody dodajemy drożdże oraz cukier, mieszamy i odstawiamy na 10 minut • Pozostałe składniki oraz zaczyn drożdżowy przekładamy do misy i wyrabiamy około 7 minut, następnie odstawiamy na 10 minut i ponownie wyrabiamy 7 minut • Ciasto przekładamy do misy wysmarowanej olejem i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
• Po tym czasie ciasto dzielimy na równe części i formujemy bułeczki, które następnie przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na 45 minut • Pieczemy w temperaturze 180 stopni (grzanie góra i dół) przez 25 minut