Do góry

Śniadania Przepis na:

Domowy paprykarz szczecinski

Domowy paprykarz szczecinski

Autor:

Przepisów i artykułów: 84 Ocena: 584

Dodano:

Odsłon: 4911

Wystarczy ryż, warzywa, przyprawy no i wędzona ryba – ja użyłam wędzonej makreli, ale spokojnie można dodać inną rybę. Polecam!

Składniki

  • 250g wędzonej ryby – jest to waga po obraniu skóry oraz ości i kręgosłupa
  • 100g ryżu – ugotowanego
  • 1 marchewka, starta na tarce o grubych oczkach
  • 1 pietruszka, starta na tarce na grubych oczkach
  • 1 duża cebula, drobno posiekana
  • 2/3 szklanki bulionu warzywnego
  • 1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka, wędzona papryka, łyżka świeżego posiekanego koperku
  • olej
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlewamy około 2 łyżek oleju i wrzucamy cebulkę, szklimy ją do złotego koloru. Następnie do cebuli dodajemy marchewkę oraz pietruszkę. Podsmażamy około 3 minut. Wlewamy bulion i gotujemy warzywa do miękkości - ok. 10 minut.

  2. Zdejmujemy pokrywkę, dodajemy koncentrat, rybę, ryż i dokładnie mieszamy. Doprawiamy przyprawami i pozostawiamy do ostygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 11 lutego Dawnych wspomnień czar ;) Nie ma to jednak, jak paprykarz zrobiony w domu, bo ten ze sklepu, to bez komentarza. Pyszne jedzonko na śniadanie, czy też kolację, mniam :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń