Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naturalny, pyszny serek z jogurtu z dodatkiem ziół prowansalskich. Idealny do chleba, na śniadanie lub kolację. Prosty do zrobienia.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 640
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1864
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 404
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 640
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1864
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 404
Składniki
jogurt przekładamy do salaterki dodajemy sól i zioła i dokładnie mieszamy
odpowiedniej wielkości sitko wykładamy podwójnie złożoną gazą do której przekładamy jogurt z ziołami, nadmiar gazy przewiązujemy sznurkiem lub gumką recepturka w taki sposób, żeby odpływała serwatka
sitko z jogurtem trzymamy w lodówce 2-3 dni co jakiś czas odlewamy serwatkę
po 2-3 dniach serek jest gotowy i przekładamy go na talerzyk lub do salaterki; serek jest doskonały do sparowania pieczywa, może zastąpić masło