Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naturalny, pyszny serek z jogurtu z dodatkiem ziół prowansalskich. Idealny do chleba, na śniadanie lub kolację. Prosty do zrobienia.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 956
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 78
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 459
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 151
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 956
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 78
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 459
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 151
Składniki
jogurt przekładamy do salaterki dodajemy sól i zioła i dokładnie mieszamy
odpowiedniej wielkości sitko wykładamy podwójnie złożoną gazą do której przekładamy jogurt z ziołami, nadmiar gazy przewiązujemy sznurkiem lub gumką recepturka w taki sposób, żeby odpływała serwatka
sitko z jogurtem trzymamy w lodówce 2-3 dni co jakiś czas odlewamy serwatkę
po 2-3 dniach serek jest gotowy i przekładamy go na talerzyk lub do salaterki; serek jest doskonały do sparowania pieczywa, może zastąpić masło