Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naturalny, pyszny serek z jogurtu z dodatkiem ziół prowansalskich. Idealny do chleba, na śniadanie lub kolację. Prosty do zrobienia.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7953
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 328
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3302
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 608
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7953
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 328
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3302
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 608
Składniki
jogurt przekładamy do salaterki dodajemy sól i zioła i dokładnie mieszamy
odpowiedniej wielkości sitko wykładamy podwójnie złożoną gazą do której przekładamy jogurt z ziołami, nadmiar gazy przewiązujemy sznurkiem lub gumką recepturka w taki sposób, żeby odpływała serwatka
sitko z jogurtem trzymamy w lodówce 2-3 dni co jakiś czas odlewamy serwatkę
po 2-3 dniach serek jest gotowy i przekładamy go na talerzyk lub do salaterki; serek jest doskonały do sparowania pieczywa, może zastąpić masło