Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naturalny, pyszny serek z jogurtu z dodatkiem ziół prowansalskich. Idealny do chleba, na śniadanie lub kolację. Prosty do zrobienia.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1294
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 802
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1418
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1294
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 802
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1418
Składniki
jogurt przekładamy do salaterki dodajemy sól i zioła i dokładnie mieszamy
odpowiedniej wielkości sitko wykładamy podwójnie złożoną gazą do której przekładamy jogurt z ziołami, nadmiar gazy przewiązujemy sznurkiem lub gumką recepturka w taki sposób, żeby odpływała serwatka
sitko z jogurtem trzymamy w lodówce 2-3 dni co jakiś czas odlewamy serwatkę
po 2-3 dniach serek jest gotowy i przekładamy go na talerzyk lub do salaterki; serek jest doskonały do sparowania pieczywa, może zastąpić masło