Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy kilka składników aby wyczarować smaczną wędlinę do chleba. Taką mozaikę można zjeść też na ciepło na obiad np. z sosem śmietanowym lub kurkowym.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4226
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29452
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 186
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18905
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 807
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4226
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29452
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 186
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18905
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 807
Składniki
Pierś z kurczaka umyć i osuszyć. Zmiksować w rozdrabniaczu i przełożyć do miski lub garnka. Dodać posiekany szpinak, kukurydzę i ryż oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko ze sobą połączyć. Tak powstałą masę podzielić na dwie części. Każdą z nich kłaść na płacie folii spożywczej i zawinąć w baton. Dla bezpieczeństwa jeszcze raz dokładnie batony zawinąć w drugą warstwę folii spożywczej.
W garnku zagrzać wodę do 90 stopni, włożyć batony i parzyć przez 40 minut. Co jakiś czas kontrolować temperaturę. Po upływie czasu wyjąć batony z wody, położyć na kratce i wystudzić. Potem wyjąć je z folii i przechowywać w lodówce. Podawać do pieczywa lub po przygotowaniu na ciepło jako mięso obiadowe na przykład z sosem śmietanowym.