Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy kilka składników aby wyczarować smaczną wędlinę do chleba. Taką mozaikę można zjeść też na ciepło na obiad np. z sosem śmietanowym lub kurkowym.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 640
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 209
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 640
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 209
Składniki
Pierś z kurczaka umyć i osuszyć. Zmiksować w rozdrabniaczu i przełożyć do miski lub garnka. Dodać posiekany szpinak, kukurydzę i ryż oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko ze sobą połączyć. Tak powstałą masę podzielić na dwie części. Każdą z nich kłaść na płacie folii spożywczej i zawinąć w baton. Dla bezpieczeństwa jeszcze raz dokładnie batony zawinąć w drugą warstwę folii spożywczej.
W garnku zagrzać wodę do 90 stopni, włożyć batony i parzyć przez 40 minut. Co jakiś czas kontrolować temperaturę. Po upływie czasu wyjąć batony z wody, położyć na kratce i wystudzić. Potem wyjąć je z folii i przechowywać w lodówce. Podawać do pieczywa lub po przygotowaniu na ciepło jako mięso obiadowe na przykład z sosem śmietanowym.