Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna pyszna odsłona szybkowaru :) czas przygotowania jest krótki :)
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 892
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 89
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 892
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 89
Składniki
Kurczaka umyć i osuszyć. Kurczaka rozebrać, mięso oddzielić od kości i drobno pokroić przełożyć do miski, dodać przyprawy i żelatynę. Dokładnie wymieszać mięso z przyprawami dodać ok 600 ml wody i dalej dokładnie mieszać aż woda się wchłonie. Do szynkowaru włożyć woreczek i nakładać mięso. Woreczek zakręcić i przykryć przykrywką ze sprężyną dociskową, zakręcić. Gotowy szynkowar wstawić do garnka na dnie położyć ściereczkę i gotować w 80 stopniach 1,5 godziny. Szynkowar schłodzić i wstawić do lodówki. Smacznego