Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, mieciutkie buleczki
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 22
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20373
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 363
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 22
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20373
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 363
Składniki
drozdze posypac cukrem, zalac cieplym mlekiem, wymieszac, odstawic do wyrosniecia.
do miski wsypac make, sol, wbic zoltko i wlac olej, dodac drozdze, zagniesc ciasto, odstawic do wyrosniecia na 30-40 minut.
po tym czasie ciasto rozwalkowac, wycinac kwadraty (u mnie 10x10 cm). na srodek kazdego kwadracika nalozyc po lyzce budyniu, na to polozyc truskawke, zlepic w trojkat, potem zlepic w ksztalt uszek.
ukladac buleczki na wylozonej papierem do pieczenia blaszce, posmarowac rozkloconym jajkiem, piec w temp. 180 stopni do zrumienienia- u mnie ok 20-25 min.
po upieczeniu wystudzone buleczki posypac cukrem pudrem. smacznego :)