Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, mieciutkie buleczki
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 147
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 216
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 147
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 216
Składniki
drozdze posypac cukrem, zalac cieplym mlekiem, wymieszac, odstawic do wyrosniecia.
do miski wsypac make, sol, wbic zoltko i wlac olej, dodac drozdze, zagniesc ciasto, odstawic do wyrosniecia na 30-40 minut.
po tym czasie ciasto rozwalkowac, wycinac kwadraty (u mnie 10x10 cm). na srodek kazdego kwadracika nalozyc po lyzce budyniu, na to polozyc truskawke, zlepic w trojkat, potem zlepic w ksztalt uszek.
ukladac buleczki na wylozonej papierem do pieczenia blaszce, posmarowac rozkloconym jajkiem, piec w temp. 180 stopni do zrumienienia- u mnie ok 20-25 min.
po upieczeniu wystudzone buleczki posypac cukrem pudrem. smacznego :)