Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, miękkie, obłędnie pachnące bułeczki z białym serem. W sam raz na drugie śniadanie lub do kawki. Polecam!
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 154
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 209
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 150
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 110
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1718
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 154
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 209
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 150
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 110
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1718
Składniki
Drożdże rozdrobnić i wymieszać z łyżeczką cukru, łyżką mąki i niewielka ilością ciepłego (nie gorącego) mleka i odstawić aż wyrośnie.
Wszystkie składniki wraz z rozczynem wyrobić dokładnie na gładkie ciasto i zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu aż podwoi objętość. (zazwyczaj 1,5h) Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę, lekko podsypać mąką i krótko wyrobić. Ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować na prostokąt i posmarować połową sera na środku.
Ciasto złożyć na trzy ( 1/3 ciasta zagiąć od dołu i 1/3 założyć od góry ).
Tak przygotowane ciasto przekroić na 12 równych części i każdą część przekręcić w połowie. Piec w temp. 180°C ok. 20-25 minut. Smacznego!