Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, miękkie, obłędnie pachnące bułeczki z białym serem. W sam raz na drugie śniadanie lub do kawki. Polecam!
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Drożdże rozdrobnić i wymieszać z łyżeczką cukru, łyżką mąki i niewielka ilością ciepłego (nie gorącego) mleka i odstawić aż wyrośnie.
Wszystkie składniki wraz z rozczynem wyrobić dokładnie na gładkie ciasto i zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu aż podwoi objętość. (zazwyczaj 1,5h) Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę, lekko podsypać mąką i krótko wyrobić. Ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować na prostokąt i posmarować połową sera na środku.
Ciasto złożyć na trzy ( 1/3 ciasta zagiąć od dołu i 1/3 założyć od góry ).
Tak przygotowane ciasto przekroić na 12 równych części i każdą część przekręcić w połowie. Piec w temp. 180°C ok. 20-25 minut. Smacznego!