Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, miękkie, obłędnie pachnące bułeczki z białym serem. W sam raz na drugie śniadanie lub do kawki. Polecam!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1263
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 647
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1366
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1263
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 647
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1366
Składniki
Drożdże rozdrobnić i wymieszać z łyżeczką cukru, łyżką mąki i niewielka ilością ciepłego (nie gorącego) mleka i odstawić aż wyrośnie.
Wszystkie składniki wraz z rozczynem wyrobić dokładnie na gładkie ciasto i zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu aż podwoi objętość. (zazwyczaj 1,5h) Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę, lekko podsypać mąką i krótko wyrobić. Ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować na prostokąt i posmarować połową sera na środku.
Ciasto złożyć na trzy ( 1/3 ciasta zagiąć od dołu i 1/3 założyć od góry ).
Tak przygotowane ciasto przekroić na 12 równych części i każdą część przekręcić w połowie. Piec w temp. 180°C ok. 20-25 minut. Smacznego!