Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczne bułeczki nadające się na poranne śniadanko.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 63
Dziś do pracy.
Odsłon: 96
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 59
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15367
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 281
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 63
Dziś do pracy.
Odsłon: 96
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 59
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15367
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 281
Składniki
Do letniego mleka dodać drożdże, 1 łyżkę cukru + 1 łyżkę mąki pszennej. Dokładnie wymieszać. Odstawić do wyrośnięcia na około 20 minut.
Na stolnicę przesiać mąkę pszenną, wsypać cukier, rozbić jajko.
Wlać na to schłodzone masło.
Dodać czarny sezam, wlać wyrośnięty rozczyn.
Dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Odstawić do wyrośnięcia.
Ser: Do miski dodać ser + oba cukry + jajko + miękkie masło.
Wyrobić widelcem na jednolita masę.
Ciasto rozwałkować wałkiem na prostokąt o grubości 0,5 cm. Na ciasto wyłożyć rozrobiony ser + domowy dżem z żurawiny leśnej.
Następnie ciasto zwinąć w rulon.
Pokroić ciasto na około 2,5 cm kawałki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 20 - 25 minut.
Piec aż do zrumienienia się drożdżówek.
Smacznego !!!