Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczne bułeczki nadające się na poranne śniadanko.
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 659
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34641
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 1000
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 659
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34641
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 1000
Składniki
Do letniego mleka dodać drożdże, 1 łyżkę cukru + 1 łyżkę mąki pszennej. Dokładnie wymieszać. Odstawić do wyrośnięcia na około 20 minut.
Na stolnicę przesiać mąkę pszenną, wsypać cukier, rozbić jajko.
Wlać na to schłodzone masło.
Dodać czarny sezam, wlać wyrośnięty rozczyn.
Dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Odstawić do wyrośnięcia.
Ser: Do miski dodać ser + oba cukry + jajko + miękkie masło.
Wyrobić widelcem na jednolita masę.
Ciasto rozwałkować wałkiem na prostokąt o grubości 0,5 cm. Na ciasto wyłożyć rozrobiony ser + domowy dżem z żurawiny leśnej.
Następnie ciasto zwinąć w rulon.
Pokroić ciasto na około 2,5 cm kawałki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 20 - 25 minut.
Piec aż do zrumienienia się drożdżówek.
Smacznego !!!