Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaletą bułeczki jest to,że długo zachowuje świeżość.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4975
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13450
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5850
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7559
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4975
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13450
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5850
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7559
Składniki
W szklance letniego mleka rozpuścić 2 łyżki cukru,szczypte soli i drożdże.
Do miski wsypać mąkę,mleko z drożdżami,ubite 2 jajka,olej i resztę cukru.Wszystko dokładnie wyrobić.
Ciasto pozostaić w ciepłym miejscu do wyrośnięciu na około godzinę.
Po wyrośnięciu upleść dwa warkocze.Włożyć je do formy od babki.
Piec w temperaturze około 180*C przez około 30 minut.