Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaletą bułeczki jest to,że długo zachowuje świeżość.
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 138
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 648
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 147
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 138
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 648
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 147
Składniki
W szklance letniego mleka rozpuścić 2 łyżki cukru,szczypte soli i drożdże.
Do miski wsypać mąkę,mleko z drożdżami,ubite 2 jajka,olej i resztę cukru.Wszystko dokładnie wyrobić.
Ciasto pozostaić w ciepłym miejscu do wyrośnięciu na około godzinę.
Po wyrośnięciu upleść dwa warkocze.Włożyć je do formy od babki.
Piec w temperaturze około 180*C przez około 30 minut.