Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaletą bułeczki jest to,że długo zachowuje świeżość.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Składniki
W szklance letniego mleka rozpuścić 2 łyżki cukru,szczypte soli i drożdże.
Do miski wsypać mąkę,mleko z drożdżami,ubite 2 jajka,olej i resztę cukru.Wszystko dokładnie wyrobić.
Ciasto pozostaić w ciepłym miejscu do wyrośnięciu na około godzinę.
Po wyrośnięciu upleść dwa warkocze.Włożyć je do formy od babki.
Piec w temperaturze około 180*C przez około 30 minut.