Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaletą bułeczki jest to,że długo zachowuje świeżość.
 
         
         
         
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16881
 
            Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
 
            Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 326
 
            Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 851
 
            Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24147
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16881
 
            Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
 
            Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 326
 
            Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 851
 
            Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24147
 
         
         
                Składniki
W szklance letniego mleka rozpuścić 2 łyżki cukru,szczypte soli i drożdże.
Do miski wsypać mąkę,mleko z drożdżami,ubite 2 jajka,olej i resztę cukru.Wszystko dokładnie wyrobić.
Ciasto pozostaić w ciepłym miejscu do wyrośnięciu na około godzinę.
Po wyrośnięciu upleść dwa warkocze.Włożyć je do formy od babki.
Piec w temperaturze około 180*C przez około 30 minut.