Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na proste, szybkie i smaczne śniadanie - pieczony naleśnik Dutch baby. Można zapiec go z ulubionymi owocami lub dodać owoce bezpośrednio po upieczeniu. Smacznego!
rondel, patelnia żeliwna lub naczynie żaroodporne
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 1929
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 23
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 42
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 1929
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 23
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 42
Składniki
Do piekarnika włożyć patelnię żeliwną lub naczynie żaroodporne, rozgrzać piekarnik do 220°C.
W rondelku sklarować masło.
Jajka, przesianą mąkę pszenną, mleko, cukier i gałkę muszkatołową umieścić w blenderze i zblendować na gładką masę.
Po nagrzaniu piekarnika, wyjąć patelnię, wlać na nią sklarowane masło oraz ciasto naleśnikowe i piec w temperaturze 220°C przez ok. 15-20 minut.
Wyjąć naleśnik z piekarnika, posypać cukrem pudrem i udekorować ulubionymi owocami.