Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na proste, szybkie i smaczne śniadanie - pieczony naleśnik Dutch baby. Można zapiec go z ulubionymi owocami lub dodać owoce bezpośrednio po upieczeniu. Smacznego!
rondel, patelnia żeliwna lub naczynie żaroodporne
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3858
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 997
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3858
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 997
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Do piekarnika włożyć patelnię żeliwną lub naczynie żaroodporne, rozgrzać piekarnik do 220°C.
W rondelku sklarować masło.
Jajka, przesianą mąkę pszenną, mleko, cukier i gałkę muszkatołową umieścić w blenderze i zblendować na gładką masę.
Po nagrzaniu piekarnika, wyjąć patelnię, wlać na nią sklarowane masło oraz ciasto naleśnikowe i piec w temperaturze 220°C przez ok. 15-20 minut.
Wyjąć naleśnik z piekarnika, posypać cukrem pudrem i udekorować ulubionymi owocami.