Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na proste, szybkie i smaczne śniadanie - pieczony naleśnik Dutch baby. Można zapiec go z ulubionymi owocami lub dodać owoce bezpośrednio po upieczeniu. Smacznego!
rondel, patelnia żeliwna lub naczynie żaroodporne
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 37
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7375
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154911
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1063
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 514
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 37
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7375
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154911
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1063
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 514
Składniki
Do piekarnika włożyć patelnię żeliwną lub naczynie żaroodporne, rozgrzać piekarnik do 220°C.
W rondelku sklarować masło.
Jajka, przesianą mąkę pszenną, mleko, cukier i gałkę muszkatołową umieścić w blenderze i zblendować na gładką masę.
Po nagrzaniu piekarnika, wyjąć patelnię, wlać na nią sklarowane masło oraz ciasto naleśnikowe i piec w temperaturze 220°C przez ok. 15-20 minut.
Wyjąć naleśnik z piekarnika, posypać cukrem pudrem i udekorować ulubionymi owocami.