Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dutch baby, wbrew nazwie nie pochodzi z Holandii. Jest pomysłem niemieckiego kucharza mieszkającego w Stanach Zjednoczonych. Sprawdza się na słodko i na słono. Tym razem w wersji ze świeżymi owocami i serkiem waniliowym.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2455
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18186
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2455
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18186
Składniki
Do zrobienia naleśnika potrzebna nam patelnia, którą można włożyć do piekarnika - moja patelnia ma 22cm. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wkładamy patelnię na kilka minut, aby również się nagrzała. Po wyjęciu smarujemy ją olejem. Składniki na naleśnika mieszamy (najlepiej trzepaczką) i wylewamy na patelnie. Naleśnika pieczemy 20 minut. Podczas pieczenia naleśnik urośnie - boki podniosą się do góry. Po wyjęciu naleśnik szybko opada, ale pozostaje kształt miseczki więc jest miejsce na farsz.
Podpieczonego naleśnika smarujemy serkiem waniliowym i wykładamy na niego pokrojone owoce. Pieczemy jeszcze 10 minut, przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.