Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dutch baby, wbrew nazwie nie pochodzi z Holandii. Jest pomysłem niemieckiego kucharza mieszkającego w Stanach Zjednoczonych. Sprawdza się na słodko i na słono. Tym razem w wersji ze świeżymi owocami i serkiem waniliowym.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24980
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24980
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Składniki
Do zrobienia naleśnika potrzebna nam patelnia, którą można włożyć do piekarnika - moja patelnia ma 22cm. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wkładamy patelnię na kilka minut, aby również się nagrzała. Po wyjęciu smarujemy ją olejem. Składniki na naleśnika mieszamy (najlepiej trzepaczką) i wylewamy na patelnie. Naleśnika pieczemy 20 minut. Podczas pieczenia naleśnik urośnie - boki podniosą się do góry. Po wyjęciu naleśnik szybko opada, ale pozostaje kształt miseczki więc jest miejsce na farsz.
Podpieczonego naleśnika smarujemy serkiem waniliowym i wykładamy na niego pokrojone owoce. Pieczemy jeszcze 10 minut, przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.