Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To naleśnik pieczony w piekarniku, który smakiem przypomina budyń waniliowy. Robi się go bardzo szybko, dlatego u mnie gości ostatnio bardzo często na śniadanie. Robiliście hi kiedyś? Jeśli nie to warto spróbować. Cały Filmik krok po kroku znajdziesz na kanale YouTube smacznie_na_talerzu oraz na Instagramie. Linki pod przepisem. Serdecznie zapraszam.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1468
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1374
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 266
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1468
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1374
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 266
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 220°C i włóż do środka naczynie do zapiekania. Mąkę połącz z solą, przesiej przez sito, wsyp do miski. Dodaj jajka, mleko i syrop. Za pomocą trzepaczki mieszaj do uzyskania gładkiej masy. Możesz również użyć do tego miksera lub blendera kielichowego. Ciasto odstaw na 20 minut, aby odpoczęło. Kiedy piekarnik będzie nagrzany ostrożnie wyciąg naczynie, posmaruj roztopionym masłem dno oraz boki za pomocą pędzelka. Ostrożnie, cienkim strumieniem wlej ciasto. Piecz ok 20 min do zrumienienia. Gotowy naleśnik oprósz cukrem pudrem i udekoruj ulubionymi owocami i dodaj serek. Smacznego