Do góry

Śniadania Przepis na:

Dutch baby - pieczony naleśnik

Dutch baby - pieczony naleśnik

Autor:

Przepisów i artykułów: 110 Ocena: 648

Dodano:

Odsłon: 510

To naleśnik pieczony w piekarniku, który smakiem przypomina budyń waniliowy. Robi się go bardzo szybko, dlatego u mnie gości ostatnio bardzo często na śniadanie. Robiliście hi kiedyś? Jeśli nie to warto spróbować. Cały Filmik krok po kroku znajdziesz na kanale YouTube smacznie_na_talerzu oraz na Instagramie. Linki pod przepisem. Serdecznie zapraszam.

Składniki

  • •½ szkl mleka
  • •½ szkl mąki
  • •2 jajka
  • •2 łyżki syropu z agawy
  • •1 łyżka masła klarowanego
  • •szczypta soli
  • DODATKOWO:
  • •cukier puder do oprószenia
  • •ulubione owoce( figi, serek waniliowy)
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dutch baby - pieczony naleśnik

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzej do 220°C i włóż do środka naczynie do zapiekania.
    Mąkę połącz z solą, przesiej przez sito, wsyp do miski. Dodaj jajka, mleko i syrop. Za pomocą trzepaczki mieszaj do uzyskania gładkiej masy. Możesz również użyć do tego miksera lub blendera kielichowego. Ciasto odstaw na 20 minut, aby odpoczęło.
    Kiedy piekarnik będzie nagrzany ostrożnie wyciąg naczynie, posmaruj roztopionym masłem dno oraz boki za pomocą pędzelka. Ostrożnie, cienkim strumieniem wlej ciasto. Piecz ok 20 min do zrumienienia. Gotowy naleśnik oprósz cukrem pudrem i udekoruj ulubionymi owocami i dodaj serek.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 13 października Od zawsze zastanawiałem się nad tą nazwą, bo jest dość intrygująca ;p

Ale nie ważne, liczy się smak i te zapachy, pycha :)
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń