Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To naleśnik pieczony w piekarniku, który smakiem przypomina budyń waniliowy. Robi się go bardzo szybko, dlatego u mnie gości ostatnio bardzo często na śniadanie. Robiliście hi kiedyś? Jeśli nie to warto spróbować. Cały Filmik krok po kroku znajdziesz na kanale YouTube smacznie_na_talerzu oraz na Instagramie. Linki pod przepisem. Serdecznie zapraszam.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1271
Piernik cystersów łączy tradycyjne korzenne smaki z lekko orzeźwiającym, cytr...
Odsłon: 885
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 205
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 268
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1271
Piernik cystersów łączy tradycyjne korzenne smaki z lekko orzeźwiającym, cytr...
Odsłon: 885
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 205
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 268
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 220°C i włóż do środka naczynie do zapiekania. Mąkę połącz z solą, przesiej przez sito, wsyp do miski. Dodaj jajka, mleko i syrop. Za pomocą trzepaczki mieszaj do uzyskania gładkiej masy. Możesz również użyć do tego miksera lub blendera kielichowego. Ciasto odstaw na 20 minut, aby odpoczęło. Kiedy piekarnik będzie nagrzany ostrożnie wyciąg naczynie, posmaruj roztopionym masłem dno oraz boki za pomocą pędzelka. Ostrożnie, cienkim strumieniem wlej ciasto. Piecz ok 20 min do zrumienienia. Gotowy naleśnik oprósz cukrem pudrem i udekoruj ulubionymi owocami i dodaj serek. Smacznego