Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy deser który zaspokaja ochotę na słodkie i smakuje naprawę bardzo dobrze :) Robiłam go już dwa razy :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1505
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 666
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1505
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 666
Składniki
Do garnka wlać mleko, doprowadzić do wrzenia. Wsypać kaszę jaglaną, posłodzić miodem. Dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do kaszy, gotować ok. 15 minut. Jeszcze gorące przełożyć do pucharków.
Śliwki pokroić w paski, przełożyć na patelnię, jeśli śliwki są dość kwaśne posypać cukrem, jeśli słodkie cukier można pominąć. Mieszając lekko podsmażyć. Na wierzch ułożyć karmelizowane śliwki.