Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto doskonale smakuje na ciepło i zimno. To bardzo proste w wykonaniu ciasto może zrobić każdy.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68177
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1979
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68177
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1979
Składniki
Tortownica 20 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana bułką tartą. Cukinię pokrojoną w drobną kostkę posypać odrobiną soli. Papryka też powinna być pokrojona w drobną kostkę. Jajka przyprawić, dodać śmietanę i roztrzepać widelcem lub trzepaczką. Potem dodać mąkę i wymieszać na gładką masę. Do ciasta dodać cukinię i paprykę, lekko wymieszać i przełożyć do blaszki. Piec w 180 C około 40 minut, pod konie można zwiększyć temperaturę do 190 C, dla lepszego przyrumienienia.