Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto doskonale smakuje na ciepło i zimno. To bardzo proste w wykonaniu ciasto może zrobić każdy.
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1824
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1149
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 157
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1824
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1149
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 157
Składniki
Tortownica 20 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana bułką tartą. Cukinię pokrojoną w drobną kostkę posypać odrobiną soli. Papryka też powinna być pokrojona w drobną kostkę. Jajka przyprawić, dodać śmietanę i roztrzepać widelcem lub trzepaczką. Potem dodać mąkę i wymieszać na gładką masę. Do ciasta dodać cukinię i paprykę, lekko wymieszać i przełożyć do blaszki. Piec w 180 C około 40 minut, pod konie można zwiększyć temperaturę do 190 C, dla lepszego przyrumienienia.