Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto doskonale smakuje na ciepło i zimno. To bardzo proste w wykonaniu ciasto może zrobić każdy.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 705
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1589
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8982
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 705
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1589
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8982
Składniki
Tortownica 20 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana bułką tartą. Cukinię pokrojoną w drobną kostkę posypać odrobiną soli. Papryka też powinna być pokrojona w drobną kostkę. Jajka przyprawić, dodać śmietanę i roztrzepać widelcem lub trzepaczką. Potem dodać mąkę i wymieszać na gładką masę. Do ciasta dodać cukinię i paprykę, lekko wymieszać i przełożyć do blaszki. Piec w 180 C około 40 minut, pod konie można zwiększyć temperaturę do 190 C, dla lepszego przyrumienienia.