Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, domowe bułeczki z ziarnami. Pyszne, mięciutkie z chrupiącą skórką i ziarnami. Idealne na śniadanie i nie tylko. Domowe pieczywo, świeże i pachnące zawsze smakuje najlepiej.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13309
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4206
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43125
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 509
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 408
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 458
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13309
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4206
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43125
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 509
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 408
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 458
Składniki
Obie mąki przesiej, dodaj sól i miód.
eśli używasz świeżych drożdży to przygotuj zaczyn. Rozetrzyj drożdże z odrobiną letniej wody, łyżką cukru i 1 łyżką mąki, poczekaj aż "ruszą", dodaj do mąki. Jeśli masz suche drożdże dodaj je od razu do mąki i rozpocznij wyrabianie ciasta.
Do mąki dodaj zaczyn drożdżowy lub suche drożdże, dodaj jajko, letnią wodę i dokładnie wyrób. Pod koniec wyrabiania dodaj rozpuszczone letnie masło i jeszcze przez jakiś czas wyrabiaj, aż będzie jednolicie gładkie. Naczynie przykryj i zostaw do wyrośnięcia przez minimum 1 godzinę, aż podwoi swoją objętość.
Podziel ciasto na równe części, mnie, ukształtuj bułeczki, każdą natnij ostrym nożem, mnie wyszło 8 bułeczek. Zostaw do ponownego wyrośnięcia.
Bułki posmaruj mlekiem i posyp ziarnami.
Piecz w temp 220 stopni przez ok 15 minut.
Smacznego :)