Do góry

Śniadania Przepis na:

Ekspresowy chleb bez mąki - na bazie jogurtu i płatków owsianych

Ekspresowy chleb bez mąki - na bazie jogurtu i płatków owsianych

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 7572

Dodano:

Odsłon: 6789

Ekspresowy chleb bez mąki - na bazie jogurtu i płatków owsianych
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Do miski wsypujemy Wszystkie składniki: płatki owsiane, szklankę ulubionych dodatków, sól, miód, sodę. Zalewamy to Wszystko jogurtem naturalnym i mieszamy do połączenia się składników.

    Gotową masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Łyżką wyrównujemy masę chlebową mocno dociskając do blaszki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni i pieczemy przez ok 50 minut.

    Po 20 minutach od upieczenia wyciągamy z keksówki i studzimy na kracie. Smacznego! ( chleb najlepiej kroić po całkowym przestudzeniu)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń