Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy chleb bez mąki - na bazie jogurtu i płatków owsianych
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1902
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3858
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 440
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1902
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3858
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 440
Składniki
Do miski wsypujemy Wszystkie składniki: płatki owsiane, szklankę ulubionych dodatków, sól, miód, sodę. Zalewamy to Wszystko jogurtem naturalnym i mieszamy do połączenia się składników. Gotową masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Łyżką wyrównujemy masę chlebową mocno dociskając do blaszki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni i pieczemy przez ok 50 minut. Po 20 minutach od upieczenia wyciągamy z keksówki i studzimy na kracie. Smacznego! ( chleb najlepiej kroić po całkowym przestudzeniu)