Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy chleb bez mąki - na bazie jogurtu i płatków owsianych
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8945
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10550
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8945
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10550
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Do miski wsypujemy Wszystkie składniki: płatki owsiane, szklankę ulubionych dodatków, sól, miód, sodę. Zalewamy to Wszystko jogurtem naturalnym i mieszamy do połączenia się składników. Gotową masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Łyżką wyrównujemy masę chlebową mocno dociskając do blaszki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni i pieczemy przez ok 50 minut. Po 20 minutach od upieczenia wyciągamy z keksówki i studzimy na kracie. Smacznego! ( chleb najlepiej kroić po całkowym przestudzeniu)