Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Expresowe plscuszki z jabłkiem są bardzo smaczne i puszyste ponieważ użyłam jogurtu skyr, idealne na ciepłe śniadanie dla dzieci .
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 652
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 95
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1195
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 652
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 95
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1195
Składniki
Jajka roztrzep z cukrem waniliowym, dodaj olej oraz jogurt. Wymieszaj mąkę z proszkiem oraz budyniem dosyp do masy jajecznej. Jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce i dodaj do ciasta. Gdyby ciasto wyszło rzadkie dosyp trochę mąki .
Na patelni rozgrzej olej i smaż placuszki z obu stron na złoty kolor. Wyjmuj na ręcznik papierowy żeby odsączyć z tłuszczu . Przed podaniem posyp obficie cukrem pudrem .