Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne domowe mięso na kanapki!
Trzeba wyluzować kurczaka i przyciąć mięso do wielkości szynkowara.
Najpierw trzeba odciąć skrzydełka i pałki, potem wyłamać udziki i wyjąć kości a potem po korpusie odcinać mięso. Nie trzeba się przejmować ewentualnymi przecięciami skóry, wszystko można później pozszywać.
Tuszkę obsypałam wewnątrz solą, pieprzem, suszonym czosnkiem i majerankiem i połową żelatyny.
Pozszywałam otwory na okrętkę zostawiając jeden.
Garść rodzynek zalałam wrzątkiem.
Odcięte fragmenty i korpus można wykorzystać na rosół lub bazę zupy.
Mięso z jednego udzika zmieliłam i dodałam takie same przyprawy ja do kurczaka i jeszcze jajo i bułkę dla ścisłości i rodzynki dla smaku.
Wyrobiony farsz wkłada się do tuszki i zaszywa.
1Całość włożyłam do woreczka do szynkowara.
Skóra zapewni wilgoć i kształt mięsa.
2. Woreczek wkłada się do szynkowara , zamyka i chłodzi przez noc w lodówce.
3. Na godzinę przed gotowaniem wyjmuje się szynkowar z lodówki i potem wkłada się do garnka na ściereczce- poziom wody musi sięgać powyżej poziomu mięsa wewnątrz.
4. Wodę doprowadza się do 85 stopni i trzyma tak 2-3 h. ja wolę 3 h, mięso jest delikatniejsze.
5. Szynkowar się wyjmuje, chłodzi i zostawia na noc w lodówce.
6. Głównie to czekanie, ale warto!
Smacznego :)
Żeberka dzisiejsze to smaczny obiad dla mojej rodziny. Przygotowanie ich to...
Odsłon: 50
Żeberka dzisiejsze to smaczny obiad dla mojej rodziny. Przygotowanie ich to...
Odsłon: 50
Składniki
Trzeba wyluzować kurczaka i przyciąć mięso do wielkości szynkowara. Najpierw trzeba odciąć skrzydełka i pałki, potem wyłamać udziki i wyjąć kości a potem po korpusie odcinać mięso. Nie trzeba się przejmować ewentualnymi przecięciami skóry, wszystko można później pozszywać. Tuszkę obsypałam wewnątrz solą, pieprzem, suszonym czosnkiem i majerankiem i połową żelatyny. Pozszywałam otwory na okrętkę zostawiając jeden. Garść rodzynek zalałam wrzątkiem.
Odcięte fragmenty i korpus można wykorzystać na rosół lub bazę zupy. Mięso z jednego udzika zmieliłam i dodałam takie same przyprawy ja do kurczaka i jeszcze jajo i bułkę dla ścisłości i rodzynki dla smaku. Wyrobiony farsz wkłada się do tuszki i zaszywa.
1Całość włożyłam do woreczka do szynkowara. Skóra zapewni wilgoć i kształt mięsa. 2. Woreczek wkłada się do szynkowara , zamyka i chłodzi przez noc w lodówce. 3. Na godzinę przed gotowaniem wyjmuje się szynkowar z lodówki i potem wkłada się do garnka na ściereczce- poziom wody musi sięgać powyżej poziomu mięsa wewnątrz. 4. Wodę doprowadza się do 85 stopni i trzyma tak 2-3 h. ja wolę 3 h, mięso jest delikatniejsze. 5. Szynkowar się wyjmuje, chłodzi i zostawia na noc w lodówce. 6. Głównie to czekanie, ale warto!
Smacznego :)
Przepisy Śniadania
Śniadania
Jajecznica ze szparagami i boczkiem
Śniadania
Grzanki ze świeżymi szparagami
Śniadania
Szparagi z boczkiem i jajkiem w koszulce
Śniadania
Bułeczki z serem i prażoną cebulką
Jajecznica ze szparagami i boczkiem
czyli obowiązkowe wiosenne danie na śniadanie ;-)
Odsłon: 14
Grzanki ze świeżymi szparagami
Pyszna propozycja śniadania lub kolacji w nieco innym wydaniu. Warto wypróbować
Odsłon: 36