Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jedne z naszych ulubionych jajecznych tostów z patelni z serem i drobiową wędlinką
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 203
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 203
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Składniki
Patelnie posmarowaną tłuszczem rozgrzewamy. Jajko roztrzepujemy na talerzu z solą i pieprzem. W roztrzepanym jajku moczymy kromki chleba. Jedną kromkę kładziemy na rozgrzanej patelni, na to kładziemy ser, szynkę i znowu ser. Przykrywamy drugą kromką namoczoną w jajku. Smażymy na średnim ogniu z dwóch stron aż jajko się zetnie.