Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Weekendowe śniadanko na ciepło to już tradycja w naszym domu. Po całym tygodniu jedzenia w biegu miło jest przygotować coś wyjątkowego i cieszącego oko:). I przede wszystkim bez pośpiechu:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14377
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1672
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16458
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6614
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14377
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1672
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16458
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6614
Składniki
Cebulę pokroiłam w piórka, a pieczarki, pomidory i kiełbasę w plasterki. Pieczarki wraz z cebulę poddusiłam na patelni na niewielkiej ilości wody i sosu sojowego- doprawiając solą i pieprzem. Na osobnej patelni lekko podsmażyłam kiełbasę (bez dodatku tłuszczu).
Piekarnik rozgrzałam do 180 stopni. Dno naczynia na małą zapiekankę (średnica ok. 18 cm) wyłożyłam papierem do pieczenia, a boki lekko wysmarowałam papierem nasączonym oliwą. Do naczynia wykładałam kolejno: podduszone z cebulą pieczarki, pokruszony w rękach twaróg, serek topiony w małych kawałkach, pomidory, kiełbasę i szczypiorek. Całość zalałam rozkłóconym jajkiem, doprawionym solą i pieprzem. Zapiekałam w piekarniku przez 25-30 minut do całkowitego ścięcia się jajek. Smacznego śniadaniowego:)