Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudzeni zwykłymi śniadaniami? To może macie ochotę na Frittatę? Zapytacie co to :D Takie proste i bardzo smaczne danie Włoskie, ale również podawane w Hiszpanii z kiełbasą chorizo ;)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5498
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 992
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1421
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5498
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 992
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1421
Składniki
Jajka roztrzepujemy w miseczce, dodajemy soli i pieprzu, i odstawiamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i podsmażamy, przepuszczony przez praskę ząbek czosnku i dodajemy obmyty szpinak. Kurczaka kroimy w cienkie paski, dodajemy przyprawy oliwę i na moment odstawiamy. Gdy szpinak będzie gotowy wkładamy kurczaka. Podsmażamy i odstawiamy na bok. Masę wlewamy do zamkniętej tortownicy chyba, że macie patelnię, którą można piec w piekarniku. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki. Wlewamy masę jajeczną, układamy pozostałe składniki i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 180℃ przez 25 minut. Smacznego!