Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smakoszom podrobów:)
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2147
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 165
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2147
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 165
Składniki
Ozorek wymoczyć w letniej wodzie około 1/2 godz. Dać do garnka i pogotować dwa razy zmieniając wodę. Przełożyć do czystej wody,dać ,liście ,ziele .Gotować do miękkości ozorka,tak do 2 godz.woda ma lekko pyrkać . Pół godz.przed końcem gotowania dać warzywa,cebulę podpieczoną,kostkę rosołową. Na samym końcu dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pieprz,sól ,maggi. Wyjąć chochlą cedzakową ozorek i warzywa. Do gorącego wywaru dodać żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia. Doprawić jeszcze do smaku jeśli jest taka konieczność. Przestudzony ozorek obrać z grubej skóry,wykroić tłuste kawałki.Pokroić na małe części. Na spód miseczek dać zieleninę,paprykę,marchew i pietruszkę. Na warzywa dać pokrojony ozorek i zalać przestudzonym wywarem. Dać do lodówki by galaretka stężała.
Smacznego życzę!