Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smakoszom podrobów:)
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2662
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2620
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2662
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2620
Składniki
Ozorek wymoczyć w letniej wodzie około 1/2 godz. Dać do garnka i pogotować dwa razy zmieniając wodę. Przełożyć do czystej wody,dać ,liście ,ziele .Gotować do miękkości ozorka,tak do 2 godz.woda ma lekko pyrkać . Pół godz.przed końcem gotowania dać warzywa,cebulę podpieczoną,kostkę rosołową. Na samym końcu dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pieprz,sól ,maggi. Wyjąć chochlą cedzakową ozorek i warzywa. Do gorącego wywaru dodać żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia. Doprawić jeszcze do smaku jeśli jest taka konieczność. Przestudzony ozorek obrać z grubej skóry,wykroić tłuste kawałki.Pokroić na małe części. Na spód miseczek dać zieleninę,paprykę,marchew i pietruszkę. Na warzywa dać pokrojony ozorek i zalać przestudzonym wywarem. Dać do lodówki by galaretka stężała.
Smacznego życzę!