Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smakoszom podrobów:)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1016
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4656
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1309
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1016
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4656
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1309
Składniki
Ozorek wymoczyć w letniej wodzie około 1/2 godz. Dać do garnka i pogotować dwa razy zmieniając wodę. Przełożyć do czystej wody,dać ,liście ,ziele .Gotować do miękkości ozorka,tak do 2 godz.woda ma lekko pyrkać . Pół godz.przed końcem gotowania dać warzywa,cebulę podpieczoną,kostkę rosołową. Na samym końcu dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pieprz,sól ,maggi. Wyjąć chochlą cedzakową ozorek i warzywa. Do gorącego wywaru dodać żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia. Doprawić jeszcze do smaku jeśli jest taka konieczność. Przestudzony ozorek obrać z grubej skóry,wykroić tłuste kawałki.Pokroić na małe części. Na spód miseczek dać zieleninę,paprykę,marchew i pietruszkę. Na warzywa dać pokrojony ozorek i zalać przestudzonym wywarem. Dać do lodówki by galaretka stężała.
Smacznego życzę!