Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretka z drobiu i golonki, moje wspomnienie dzieciństwa.
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6066
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1755
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 24
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6066
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1755
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 24
Składniki
Jaja ugotować na twardo. Mięso opłukać, włożyć do sagana, dodać obrane warzywa i przyprawy, zalać zimną wodą tylko do wysokości mięsa. Powoli gotować 2-3 godziny. Po 20-25 minutach wyjmujemy warzywa a po 30-40 minutach wyjmujemy jedno udko do zrobienia KURKI. Mięso powinno być miękkie ale nie rozgotowane. Pod koniec gotowania osolić. Gdy pozostałe mięso oddziela się od kości, przecedzić wywar przez gazę na sitki i ostudzić. Udko wyjęte jako pierwsze zostawiamy w całości, resztę mięsa oddzielamy od kości, rozdrabniamy i rozkładamy na półmiski. Do mięsa dodajemy pokrojone warzywa, całość zalewamy galaretą. KURKA. Na jednym półmisku układamy całe udko,z marchewki robimy dzióbek, grzebień. Na dole rozkładamy rozdrobnione mięso, wkładamy w nie 3 jajka, dekorujemy natką pietruszki z zalewamy galaretą. Możemy zrobić też gniazdo z mięsa i jajek.