Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretka z drobiu i golonki, moje wspomnienie dzieciństwa.
Jaja ugotować na twardo.
Mięso opłukać, włożyć do sagana, dodać obrane warzywa i przyprawy, zalać zimną wodą tylko do wysokości mięsa.
Powoli gotować 2-3 godziny.
Po 20-25 minutach wyjmujemy warzywa a po 30-40 minutach wyjmujemy jedno udko do zrobienia KURKI. Mięso powinno być miękkie ale nie rozgotowane.
Pod koniec gotowania osolić.
Gdy pozostałe mięso oddziela się od kości, przecedzić wywar przez gazę na sitki i ostudzić.
Udko wyjęte jako pierwsze zostawiamy w całości, resztę mięsa oddzielamy od kości, rozdrabniamy i rozkładamy na półmiski.
Do mięsa dodajemy pokrojone warzywa, całość zalewamy galaretą.
KURKA.
Na jednym półmisku układamy całe udko,z marchewki robimy dzióbek, grzebień.
Na dole rozkładamy rozdrobnione mięso, wkładamy w nie 3 jajka, dekorujemy natką pietruszki z zalewamy galaretą.
Możemy zrobić też gniazdo z mięsa i jajek.
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 2989
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2003
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 6176
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 42
Sposób na ogórki kiszone w soku własnym podejrzałam na pewnym filmie. Wszyscy...
Odsłon: 74
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 2989
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2003
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 6176
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 42
Sposób na ogórki kiszone w soku własnym podejrzałam na pewnym filmie. Wszyscy...
Odsłon: 74
Składniki
Jaja ugotować na twardo. Mięso opłukać, włożyć do sagana, dodać obrane warzywa i przyprawy, zalać zimną wodą tylko do wysokości mięsa. Powoli gotować 2-3 godziny. Po 20-25 minutach wyjmujemy warzywa a po 30-40 minutach wyjmujemy jedno udko do zrobienia KURKI. Mięso powinno być miękkie ale nie rozgotowane. Pod koniec gotowania osolić. Gdy pozostałe mięso oddziela się od kości, przecedzić wywar przez gazę na sitki i ostudzić. Udko wyjęte jako pierwsze zostawiamy w całości, resztę mięsa oddzielamy od kości, rozdrabniamy i rozkładamy na półmiski. Do mięsa dodajemy pokrojone warzywa, całość zalewamy galaretą. KURKA. Na jednym półmisku układamy całe udko,z marchewki robimy dzióbek, grzebień. Na dole rozkładamy rozdrobnione mięso, wkładamy w nie 3 jajka, dekorujemy natką pietruszki z zalewamy galaretą. Możemy zrobić też gniazdo z mięsa i jajek.
Przepisy Śniadania
Śniadania
syrniki
Śniadania
Placki bananowe
Śniadania
Chleb pszenno - żytni
Śniadania
Najlepsze śniadanie na świecie!
syrniki
Te twarogowe placki najlepiej smakują jeszcze ciepłe, posypane cukrem pudrem,...
Odsłon: 231
Placki bananowe
Dzisiaj propozycja na śniadanie lub na obiad, czyli placki bananowe ze szczyp...
Odsłon: 157