Do góry

Śniadania Przepis na:

Gofry cukiniowe z serkiem śmietankowym i wędzonym łososiem

Gofry cukiniowe z serkiem śmietankowym i wędzonym łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 84 Ocena: 585

Dodano:

Odsłon: 2448

Gofry dla większości z nas kojarzą się ze słodkim deserem. Nie znam osoby, która by ich nie lubiła. Pewnego dnia postanowiłam, że przygotuję gofry ale w wersji wytrawnej. Stwierdziła, że połączenie delikatnej w smaku ale o pięknej skórce cukinii, śmietankowego serka, wędzonego łososia, aromatycznego koperku oraz wyrazistej w smaku czerwonej cebulki. I okazało się, że połączenie tych smaków okazało się bardzo trafione.

Składniki

  • 1 mała cukinia
  • 1 jajko
  • mąka pszenna
  • sól, pieprz do smaku
  • serek śmietankowy do smarowania pieczywa
  • 100g wędzonego łososia
  • 1 mała czerwona cebulka
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukinię myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dociskając ją w misce odsączamy z nadmiaru soku. Dodajemy jajko, mąkę oraz sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania kremowej konsystencji. Jeśli jest taka potrzeba dodaj mąki – cukinia jest dość soczystym warzywem. Gdy ciasto jest gotowe smażymy gofry.

  2. Każdego przygotowanego gofra smarujemy serkiem śmietankowym, następnie układamy na nim kawałek wędzonego łososia. Tak przygotowanego gofra posypujemy odrobiną posiekanej czerwonej cebulki oraz oprószamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 16 maja Pyszny przepis, bo jak wiadomo nie samą słodyczą żyjemy, podobnie, jak w przypadku naleśników, i takie wytrawne smakują rewelacyjnie, by nie powiedzieć więcej :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

catha 16 maja Wygląda obłędnie, danie musi być rewelacyjne:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń