Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry dla większości z nas kojarzą się ze słodkim deserem. Nie znam osoby, która by ich nie lubiła. Pewnego dnia postanowiłam, że przygotuję gofry ale w wersji wytrawnej. Stwierdziła, że połączenie delikatnej w smaku ale o pięknej skórce cukinii, śmietankowego serka, wędzonego łososia, aromatycznego koperku oraz wyrazistej w smaku czerwonej cebulki. I okazało się, że połączenie tych smaków okazało się bardzo trafione.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 71
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31233
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 394
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 71
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31233
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 394
Składniki
Cukinię myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dociskając ją w misce odsączamy z nadmiaru soku. Dodajemy jajko, mąkę oraz sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania kremowej konsystencji. Jeśli jest taka potrzeba dodaj mąki – cukinia jest dość soczystym warzywem. Gdy ciasto jest gotowe smażymy gofry.
Każdego przygotowanego gofra smarujemy serkiem śmietankowym, następnie układamy na nim kawałek wędzonego łososia. Tak przygotowanego gofra posypujemy odrobiną posiekanej czerwonej cebulki oraz oprószamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem.