Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spośród kilku rodzajów gofrów jakie robię uważam, że te na wodzie gazowanej są najlepsze
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 338
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4823
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 99
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 133
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 338
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4823
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 99
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 133
Składniki
Do miski wsypujemy suche składniki i mieszamy. Żółtka oddzielamy od białek i ubijamy białka w oddzielnym naczyniu na sztywną pianę. Do suchych składników dajemy wodę gazowaną oraz żółtka i wszystko ze sobą miksujemy. Następnie wlewamy olej i miksujemy na najniższych obrotach aż masa będzie gładka. Na koniec przekładamy ubitą pianę i mieszamy delikatnie przy pomocy trzepaczki. Rozgrzewamy gofrownicę i wylewamy porcję ciasta na kratkę. Pieczemy tak jak mamy w instrukcji gofrownicy. Dekorujemy wg uznania i zajadamy. Smacznego :) Zapraszam na blog www.pyszotki.pl