Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spośród kilku rodzajów gofrów jakie robię uważam, że te na wodzie gazowanej są najlepsze
Pyszny i zdrowy
Odsłon: 46
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 509
Moja rodzinka bardzo lubi placki ziemniaczane , więc często przygotowuję dla...
Odsłon: 193
Pyszny i zdrowy
Odsłon: 46
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 509
Moja rodzinka bardzo lubi placki ziemniaczane , więc często przygotowuję dla...
Odsłon: 193
Składniki
Do miski wsypujemy suche składniki i mieszamy. Żółtka oddzielamy od białek i ubijamy białka w oddzielnym naczyniu na sztywną pianę. Do suchych składników dajemy wodę gazowaną oraz żółtka i wszystko ze sobą miksujemy. Następnie wlewamy olej i miksujemy na najniższych obrotach aż masa będzie gładka. Na koniec przekładamy ubitą pianę i mieszamy delikatnie przy pomocy trzepaczki. Rozgrzewamy gofrownicę i wylewamy porcję ciasta na kratkę. Pieczemy tak jak mamy w instrukcji gofrownicy. Dekorujemy wg uznania i zajadamy. Smacznego :) Zapraszam na blog www.pyszotki.pl