Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące gofry o delikatnym smaku - idealne na ciepłe śniadanie. Z porcji wychodzi 8-9 gofrów
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5658
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 97
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 563
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5658
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 97
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 563
Składniki
Jak już pisałam we wcześniejszym wpisie mam leciwą gofrownicę o niedużej mocy. Kilka razy gofry mi się nie udały, ale z tego przepisu wychodzą zawsze! jajka lekko ubijamy trzepaczką. Dodajemy przesianą mąkę i pozostałe składniki. Wlewamy na gorącą gofrownice i pieczemy do momentu, w którym otwiera się bez problemu i ciasto ładnie odchodzi. Podajmy z ulubionymi dodatkami - u mnie z serkiem waniliowym i owocami