Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące gofry o delikatnym smaku - idealne na ciepłe śniadanie. Z porcji wychodzi 8-9 gofrów
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 555
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 555
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Jak już pisałam we wcześniejszym wpisie mam leciwą gofrownicę o niedużej mocy. Kilka razy gofry mi się nie udały, ale z tego przepisu wychodzą zawsze! jajka lekko ubijamy trzepaczką. Dodajemy przesianą mąkę i pozostałe składniki. Wlewamy na gorącą gofrownice i pieczemy do momentu, w którym otwiera się bez problemu i ciasto ładnie odchodzi. Podajmy z ulubionymi dodatkami - u mnie z serkiem waniliowym i owocami