Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 799 Ocena: 49719
Dodano: 27.07.2015
Odsłon: 5928
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić posiekaną cebulkę, podsmażać do lekkiego zrumienienia. Jednocześnie uważać, aby masło się nie spaliło. Patelnię zestawić na chwilę z ognia, wbić jajka, energicznie rozmieszać, posolić, dodać połowę startego oscypka i połowę pokrojonego bundzu. Patelnię ponownie dać na gaz. Smażyć, aż masa jajeczna odpowiednio się zetnie.
Jajecznicę przełożyć na talerzyki, posypać pozostałym serem. Podawać z pomidorem i świeżym pieczywem.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

niva 28 lipca 2015Zgłoś do usunięcia
Super pyszne śniadanko :)56 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 28 lipca 2015Zgłoś do usunięcia
Smakowita jajecznica. I z oscypkiem :) Pycha!56 Kto głosował? | Odpowiedz