Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam coś na śniadanie, czyli jajecznica z oscypkiem.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1209
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 234
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2247
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4313
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1209
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 234
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2247
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4313
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić posiekaną cebulkę, podsmażać do lekkiego zrumienienia. Jednocześnie uważać, aby masło się nie spaliło. Patelnię zestawić na chwilę z ognia, wbić jajka, energicznie rozmieszać, posolić, dodać połowę startego oscypka i połowę pokrojonego bundzu. Patelnię ponownie dać na gaz. Smażyć, aż masa jajeczna odpowiednio się zetnie. Jajecznicę przełożyć na talerzyki, posypać pozostałym serem. Podawać z pomidorem i świeżym pieczywem. Smacznego.