Do góry

Śniadania Przepis na:

Góralska jajecznica

Góralska jajecznica

Autor:

Przepisów i artykułów: 725 Ocena: 48466

Dodano:

Odsłon: 5271

Dzisiaj polecam coś na śniadanie, czyli jajecznica z oscypkiem.

Składniki

  • oscypek 3 łyżki (utarty na tarce o grubych oczkach)
  • bundz 50 g (pokrojony w kostkę)
  • jajka 2 sztuki
  • masło 1 łyżka
  • cebula 1 sztuka (mała)
  • sól
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić posiekaną cebulkę, podsmażać do lekkiego zrumienienia. Jednocześnie uważać, aby masło się nie spaliło. Patelnię zestawić na chwilę z ognia, wbić jajka, energicznie rozmieszać, posolić, dodać połowę startego oscypka i połowę pokrojonego bundzu. Patelnię ponownie dać na gaz. Smażyć, aż masa jajeczna odpowiednio się zetnie.
    Jajecznicę przełożyć na talerzyki, posypać pozostałym serem. Podawać z pomidorem i świeżym pieczywem.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń