Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzina uwielbia ten boczek jako dodatek do jajka przy świątecznym stole wielkanocnym.
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 3796
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na te...
Odsłon: 118
Wspaniały chleb bez mąki. Jedynie ziarna, twaróg i jajka.
Odsłon: 350
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 3796
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na te...
Odsłon: 118
Wspaniały chleb bez mąki. Jedynie ziarna, twaróg i jajka.
Odsłon: 350
Składniki
Boczek umyć pod bieżącą wodą. Osuszyć papierowym ręcznikiem.
Do garnka włożyć boczek. Wsypać majeranek, rozmaryn, pieprz szczyptę soli, czosnek pokrojony w plasterki. Zalać wodą.
Gotować na wolnym ogniu aż boczek bedzie miękki. Nastepnie wyłożyć na talerzyk.
Nie wylewajcie wywaru. Ja przyrządzam na nim przepyszny żurek na zakwasie z białą kiełbasą. Ale to już na następny przepis.