Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzina uwielbia ten boczek jako dodatek do jajka przy świątecznym stole wielkanocnym.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11975
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 908
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 114
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2904
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11975
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 908
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 114
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2904
Składniki
Boczek umyć pod bieżącą wodą. Osuszyć papierowym ręcznikiem.
Do garnka włożyć boczek. Wsypać majeranek, rozmaryn, pieprz szczyptę soli, czosnek pokrojony w plasterki. Zalać wodą.
Gotować na wolnym ogniu aż boczek bedzie miękki. Nastepnie wyłożyć na talerzyk.
Nie wylewajcie wywaru. Ja przyrządzam na nim przepyszny żurek na zakwasie z białą kiełbasą. Ale to już na następny przepis.