Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 1437
Dodano: 15.03.2013
Odsłon: 15464
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Piekarnik nagrzać do 170st. C Wszystkie suche składniki wymieszać (rodzynki, pszenicę i żurawinę zostawiamy i dodajemy dopiero do suchej już granoli !) Jabłko zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do niego olej i miód, zamieszać i wlać do suchych składników. Wszystko dokładnie połączyć i przełożyć na blachy wyłożone papierem do pieczenia. Piec ok. 1 godz. co jakiś czas mieszając do czasu zrumienienia się składników i całkowitego wysuszenia. Wyłączyć piekarnik, dodać rodzynki, pszenicę i żurawinę. Pozostawić w uchylonym piekarniku. Granolę przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Więcej na blogu : http ://charlottegotuje.blogspot. com/
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

irma 15 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Pyszne, zdrowe...5 z plusem.1 Kto głosował? | Odpowiedz