Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowany czosnek jest obłędny w smaku i co najważniejsze można go jeść w towarzystwie.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3278
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 597
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3715
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 278
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 464
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3278
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 597
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3715
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 278
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 464
Składniki
Główki czosnku przekrawa się w poprzek na pół, składa i zawija w papier do pieczenia. Zostawia się na grillu w sumie 30- 40 minut. Można taka paczuszkę ze dwa razy obrócić. Gotowe! Pieczony czosnek można wykorzystać jako smarowidło, dodatek do mięs. Ostatnio wykorzystałam go do sosu do burgerów i do pomidorów z cebulka i śmietaną. Kiedyś piekłam czosnek w całości ale taki przekrojony wystarczy tylko wycisnąć.
Smacznego :)