Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowany czosnek jest obłędny w smaku i co najważniejsze można go jeść w towarzystwie.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1440
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1440
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Składniki
Główki czosnku przekrawa się w poprzek na pół, składa i zawija w papier do pieczenia. Zostawia się na grillu w sumie 30- 40 minut. Można taka paczuszkę ze dwa razy obrócić. Gotowe! Pieczony czosnek można wykorzystać jako smarowidło, dodatek do mięs. Ostatnio wykorzystałam go do sosu do burgerów i do pomidorów z cebulka i śmietaną. Kiedyś piekłam czosnek w całości ale taki przekrojony wystarczy tylko wycisnąć.
Smacznego :)