Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 16
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 16
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Składniki
Odsączoną ciecierzycę zblendować. Dodać kilka łyżek zalewy lub wody z gotowania ciecierzycy. Dodać sok z cytryny, czosnek, pastę tahini, ok 2 szczypty soli, szczyptę pieprzu, oliwę, oraz kumin. Zblendować do konsystencji pasty (dodając zalewę jeśli trzeba). Podawać ze świeżym pieczywem.