Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna pasta z ciecierzycy, która łączy smak Bliskiego Wschodu z prostotą domowej kuchni. Ten hummus to nie tylko przystawka – to zaproszenie do kulinarnej podróży pełnej aromatów i kremowej przyjemności. Świetnie sprawdzi się jako pasta na kanapki, do chlebka pita lub na imprezę.
Blender kielichowy lub robot kuchenny
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5293
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5293
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Składniki
1. Wszystkie podane składniki (oprócz tych do serwowania) zblendować w robocie kuchennym lub blenderze kielichowym.
Jeśli konsystencja nie jest gładka, dodać odrobinę więcej wody lub soku z cytryny.
Wstawić do lodówki pod przykryciem na co najmniej godzinę. Hummus najlepiej smakuje schłodzony.
Przed podaniem można skropić oliwą z oliwek, posypać płatkami chili lub świeżą natką pietruszki.