Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam hummus oraz awokado, dlatego postanowiłam połączyć oba smakołyki w jedną pastę. Będzie ona idealnym wyborem na śniadanie. Świetnie sprawdzi się jako smarowidło do świeżego pieczywa, ale także jako dodatek do sałatek, mięs czy pieczonych warzyw. Pasta zawiera sporą ilość błonnika, białka, żelaza oraz jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Jeść tylko na zdrowie! :)
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65067
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 296
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5775
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 458
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65067
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 296
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5775
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 458
Składniki
Ciecierzycę odcedzamy, przekładamy do naczynia, dodajemy sok z limonki oraz posiekany czosnek i miksujemy na jednolitą oraz gładką masę. Do masy dodajemy pastę sezamową (tahini), wodę, kawałki awokado, kumin, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki i ponownie miksujemy, łącząc wszystkie składniki. Całość doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. * Jeśli hummus jest zbyt gęsty, dodajmy więcej wody. Gotową pastę podajemy polaną olejem z awokado i posypaną ziarnami czarnuszki.
Zielony hummus będzie także świetnym dodatkiem do naleśników. Życzę smacznego! :)