Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam hummus oraz awokado, dlatego postanowiłam połączyć oba smakołyki w jedną pastę. Będzie ona idealnym wyborem na śniadanie. Świetnie sprawdzi się jako smarowidło do świeżego pieczywa, ale także jako dodatek do sałatek, mięs czy pieczonych warzyw. Pasta zawiera sporą ilość błonnika, białka, żelaza oraz jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Jeść tylko na zdrowie! :)
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5477
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29829
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 243
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19512
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1088
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5477
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29829
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 243
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19512
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1088
Składniki
Ciecierzycę odcedzamy, przekładamy do naczynia, dodajemy sok z limonki oraz posiekany czosnek i miksujemy na jednolitą oraz gładką masę. Do masy dodajemy pastę sezamową (tahini), wodę, kawałki awokado, kumin, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki i ponownie miksujemy, łącząc wszystkie składniki. Całość doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. * Jeśli hummus jest zbyt gęsty, dodajmy więcej wody. Gotową pastę podajemy polaną olejem z awokado i posypaną ziarnami czarnuszki.
Zielony hummus będzie także świetnym dodatkiem do naleśników. Życzę smacznego! :)