Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hummus z awokado to najlepsza wegańska przekąska, jaką można stworzyć. W dodatku jest niesamowicie prosta i szybka, pełna wyjątkowego smaku. To danie, które łączy w sobie hummus i guacamole. Jest idealny do warzyw, chipsów, kanapek. Jest też niezwykle zdrowe. Dostarcza licznych witamin i nienasyconych kwasów tłuszczowych, które wpływają korzystnie na układy nerwowy i sercowo-naczyniowy. Zmniejsza też poziom cholesterolu we krwi.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44642
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182072
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 235
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44642
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182072
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 235
Składniki
Sezam podpraż na suchej patelni przez 15 minut. Następnie zblenduj go na gładką pastę. Dodaj ciecierzycę, oliwę z oliwek, sok z limonki i czosnek. Zmiksuj wszystko na gładką masę, przez ok. 2 minuty.
Dopraw solą i pieprzem do smaku. Awokado obierz i wykrój pestki.
Następnie dołóż oliwę z oliwek i pokrojone awokado. Zblenduj wszystko razem przez 1-2 minuty aż masa będzie gładka i kremowa.
Przełóż hummus z awokado do miski. Podawaj polane oliwą z oliwek i posypane nasionami kminku oraz świeżą kolendrą.