Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawniej zamiast naleśników jedzono omlety. Były nieco bardziej czasochłonne, a porcja ciasta mniej wydajna, choć jednocześnie bardziej sycąca. Jednak warto wypróbować ten przepis, bo omlety są puszyste i przepyszne. Można je podawać z dowolnymi dodatkami – dżemem, twarogiem, cukrem czy bitą śmietaną i owocami.
Ubić masło na puszysty krem, dodać cukier, żółtka i mąkę, wymieszać. Osobno ubić białka na pianę. Ostrożnie wymieszać z masą żółtkową. Smażyć na maśle klarowanym. Podawać gorące z dowolnymi dodatkami.
Omlet, niby nic odkrywczego. Mimo to zamieszczam mój przepis. Właśnie w ten s...
Odsłon: 2225
Składniki
Ubić masło na puszysty krem, dodać cukier, żółtka i mąkę, wymieszać. Osobno ubić białka na pianę. Ostrożnie wymieszać z masą żółtkową. Smażyć na maśle klarowanym. Podawać gorące z dowolnymi dodatkami.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Rwany chlebek czosnkowo - ziołowy
Śniadania
Placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi
Śniadania
Jajecznica na parze
Śniadania
Kanapki z awokado i truskawkami
Rwany chlebek czosnkowo - ziołowy
Dzisiaj przepis na rwany chlebek czosnkowo - ziołowy. Nie ma to jak pachnący,...
Odsłon: 61
Placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi
Szybkie i smaczne placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi idea...
Odsłon: 82