Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, dietetyczne placuszki serowe z nutką imbirową z dodatkiem jabłek przyprawianych imbirem w galaretce pomarańczowej:) Doskonałe w towarzystwie zielonej herbaty:)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1225
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1225
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
Galaretkę najlepiej wykonać dzień wcześniej aby miała czas na stężenie. Jabłko kroimy w kostkę. W rondelku zagotowujemy 1/4 szklanki wody, dodajemy jabłko i gotujemy do miękkości. Następnie dolewamy jeszcze około 1/5 szklanki wody, dodajemy starty imbir, mieszamy i zagotowujemy. Zdejmujemy z kuchenki skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy galaretkę, mieszamy dokładnie i odstawiamy.
Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy jajko, kaszę mannę, imbir, kardamon i cukier wanilinowy, mieszamy dokładnie. Rozgrzewamy patelnię teflonową. Wilgotnymi dłońmi formujemy małe placuszki i nakładamy na patelnię, pieczemy po około 4 minuty z każdej strony na niewielkim ogniu. Zdejmujemy i na każdy placuszek nakładamy galaretkę. SMACZNEGO:)