Do góry

Śniadania Przepis na:

Indycze wątróbki duszone z cebulką.

Indycze wątróbki duszone z cebulką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1629 Ocena: 23706

Dodano:

Odsłon: 881

Smaczne i zdrowe, bogate w żelazo, duszone wątróbki drobiowe. Polecam.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Indycze wątróbki duszone z cebulką.

Przygotowanie

  1. Wątróbki czyścimy z błon i żył, płuczemy w zimnej, bieżącej wodzie. Odsączamy wodę, poprzez umieszczenie wątróbek na durszlaku.

  2. Wątróbki smażymy na gorącym tłuszczu do ścięcia z obu stron. Dodajemy pokrojone w pół plastry cebule, wcześniej przyprawione solą, pieprzem ziołowym, natką pietruszki i koprem.

  3. Dusimy na wolnym ogniu do momentu kiedy wątróbki będą w stanie takim jaki lubimy. Jedni lubią lekko duszone, drudzy lubią troszkę więcej duszone.

  4. Uduszone wątróbki z cebulką nakładamy na talerz i konsumujemy z chlebem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń