Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe, bogate w żelazo, duszone wątróbki drobiowe. Polecam.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5383
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1733
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5277
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1777
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5383
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1733
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5277
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1777
Składniki
Wątróbki czyścimy z błon i żył, płuczemy w zimnej, bieżącej wodzie. Odsączamy wodę, poprzez umieszczenie wątróbek na durszlaku.
Wątróbki smażymy na gorącym tłuszczu do ścięcia z obu stron. Dodajemy pokrojone w pół plastry cebule, wcześniej przyprawione solą, pieprzem ziołowym, natką pietruszki i koprem.
Dusimy na wolnym ogniu do momentu kiedy wątróbki będą w stanie takim jaki lubimy. Jedni lubią lekko duszone, drudzy lubią troszkę więcej duszone.
Uduszone wątróbki z cebulką nakładamy na talerz i konsumujemy z chlebem. Smacznego!!!