Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe, bogate w żelazo, duszone wątróbki drobiowe. Polecam.
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13482
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 608
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13482
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 608
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
Wątróbki czyścimy z błon i żył, płuczemy w zimnej, bieżącej wodzie. Odsączamy wodę, poprzez umieszczenie wątróbek na durszlaku.
Wątróbki smażymy na gorącym tłuszczu do ścięcia z obu stron. Dodajemy pokrojone w pół plastry cebule, wcześniej przyprawione solą, pieprzem ziołowym, natką pietruszki i koprem.
Dusimy na wolnym ogniu do momentu kiedy wątróbki będą w stanie takim jaki lubimy. Jedni lubią lekko duszone, drudzy lubią troszkę więcej duszone.
Uduszone wątróbki z cebulką nakładamy na talerz i konsumujemy z chlebem. Smacznego!!!