Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszne i dietetyczne śniadanie zapewni nam dużo białka i błonnika natomiast śladowe ilości tłuszczu. Mowa o płatkach owsianych, islandzkim skyrze i owocach. Truskawka zapewni nam witaminę C, obniży poziom cholesterolu i ciśnienie tętnicze. Borówka dobroczynnie wpływa na wzrok. Aby dłużej utrzymać uczucie nasycenia mamy chrupkie prażone płatki owsiane.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 69
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 69
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Składniki
Płatki górskie bio zalewamy wodą, mieszamy i odstawiamy na godzinę lub do lodówki na całą noc. Wtedy rano płatki mamy gotowe do spożycia. Resztę płatków prażymy na suchej patelni. Do napęczniałych płatków dodajemy Skyr oraz miód, a następnie całość mieszamy. Ozdabiamy świeżymi owocami i prażonymi płatkami. Całość możemy posypać kakao.