Do góry

Śniadania Przepis na:

Jaglanka czekoladowo-kokosowa z bananami

Jaglanka czekoladowo-kokosowa z bananami

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 4078

Dodano:

Odsłon: 986

Wspaniała zarówno na ciepło jak i na zimno, na śniadanko lub na deserek:)

Składniki

  • 4 łyżki kaszy jaglanej
  • 100 ml wody
  • 150 ml chudego mleka
  • 1 banan
  • 1 łyżka kokosu + odrobina do dekoracji
  • 1 kostka gorzkiej czekolady
  • odrobina kardamonu
  • płatki migdałowe do dekoracji
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę przelewamy na siteczku gorącą wodą. Przekładamy do garnka i zalewamy mlekiem i gorącą wodą. Gotujemy około 15 minut do miękkości i wchłonięcia płynów. Pod koniec gotowania dodajemy kokos i czekoladę, mieszamy do chwili, aż czekolada się rozpuści. Odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. 3/4 banana kroimy w półplasterki, dodajemy do kaszy i mieszamy, dodajemy odrobinę kardamonu i ponownie mieszamy. Przekładamy do miseczki i dekorujemy pozostałym bananem, odrobiną kokosu i płatków migdałowych.
    SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń