Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała zarówno na ciepło jak i na zimno, na śniadanko lub na deserek:)
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1051
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2962
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1051
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2962
Składniki
Kaszę przelewamy na siteczku gorącą wodą. Przekładamy do garnka i zalewamy mlekiem i gorącą wodą. Gotujemy około 15 minut do miękkości i wchłonięcia płynów. Pod koniec gotowania dodajemy kokos i czekoladę, mieszamy do chwili, aż czekolada się rozpuści. Odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. 3/4 banana kroimy w półplasterki, dodajemy do kaszy i mieszamy, dodajemy odrobinę kardamonu i ponownie mieszamy. Przekładamy do miseczki i dekorujemy pozostałym bananem, odrobiną kokosu i płatków migdałowych. SMACZNEGO:)