Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne świąteczne drobiazgi!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6096
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9089
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8560
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5895
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6096
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9089
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8560
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5895
Składniki
Jaja przepiórcze gotuje się 3 minuty na twardo, po obraniu przekrawa wzdłuż na pół i wyjmuje żółtka. Do świątecznych jaj wybrałam świąteczny dodatek czyli ikrę ze śledzia. Jest wystarczająco słona nie trzeba już doprawiać. Jeszcze szczypiorek do smaku. Farsz nałożyłam w zagłębieniach jaj. Jeszcze trochę dekoracji z marchewki i groszku. W szklance gorącego rosołu rozpuściłam 1,5 łyżeczki żelatyny i po ostudzeniu zalałam jaja. Jaja w galarecie nie wysychają i można je przechowywać trzy dni.
Smacznego :)