Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne świąteczne drobiazgi!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10113
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 719
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3960
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10113
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 719
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3960
Składniki
Jaja przepiórcze gotuje się 3 minuty na twardo, po obraniu przekrawa wzdłuż na pół i wyjmuje żółtka. Do świątecznych jaj wybrałam świąteczny dodatek czyli ikrę ze śledzia. Jest wystarczająco słona nie trzeba już doprawiać. Jeszcze szczypiorek do smaku. Farsz nałożyłam w zagłębieniach jaj. Jeszcze trochę dekoracji z marchewki i groszku. W szklance gorącego rosołu rozpuściłam 1,5 łyżeczki żelatyny i po ostudzeniu zalałam jaja. Jaja w galarecie nie wysychają i można je przechowywać trzy dni.
Smacznego :)